Meelopen in de praktijk

meelopen in de praktijk

meelopen praktijk 1250

ontdek welke training nodig is

Hebben jullie al trainingen gevolgd, maar had dit op langere termijn geen blijvend resultaat? Of ben je ervan overtuigd dat er trainingen nodig zijn, maar heb je geen idee welke of wat er precies nodig is? Dan is meelopen op de werkvloer een goede manier om dit helder te krijgen.

wat ik doe tijdens het traject

  • Meelopen tijdens de diensten met de medewerkers. Dit kan bestaan uit een dagdeel, een hele dienst of meerdere diensten.
  • Niet alleen meelopen en op een gepaste afstand observeren, maar ook steek ik graag zelf de handen uit de mouwen en help ik mee waar het kan en nodig is. Dit vind ik leuk, maar daarnaast heeft dit als effect dat mijn aanwezigheid voor medewerkers en cliënten als prettig en natuurlijk wordt ervaren. Niets zo vervelend, dan het gevoel hebben dat er op je vingers gekeken wordt!
  • Een individueel gesprek met de medewerker. Het liefst met meerdere medewerkers, van verschillende functies, om een zo breed en compleet mogelijk beeld te krijgen.
  • Na afloop ontvang je van mij een kwaliteitsrapport. Een duidelijk verhaal aan de hand van Het Huis van Kwaliteit, met daarin mijn waarnemingen, bevindingen en aanbevelingen in de vorm van een plan van aanpak. In een evaluatiegesprek, zal ik deze met je doornemen en toelichten.

de voordelen

blijvend resultaat

Door mijn jarenlange ervaring in de zorg met verschillende doelgroepen, weet ik als geen ander dat een organisatie en een team altijd in ontwikkeling is. Het gevolg hiervan is vaak direct zichtbaar in de samenwerking en communicatie tussen teamleden. Wat ik vaak zie, is dat hierin wordt geïnvesteerd door middel van trainingen en cursussen en dat dit op langere termijn toch geen blijvend resultaat oplevert. Dit heeft te maken met het feit dat dit het topje van de ijsberg is. Dit is wat we zien, zichtbaar in gedrag en houding.

compleet beeld

Door breder te kijken, dus niet alleen naar samenwerking en communicatie tussen teamleden, maar ook naar onder andere werkprocessen rondom de cliënt, deskundigheid en kennis van de medewerkers en meer, krijg je een compleet beeld. Dit is belangrijk om een stevig plan van aanpak te maken dat aansluit bij de behoeften én in de juiste volgorde plaatsvindt.

frisse blik

Als manager kan het zijn dat het soms lastig is om de essentie en de volgorde te bepalen, omdat je al jaren werkzaam bent en er midden in zit. Of juist, omdat je medewerkers weinig ziet en er teveel afstand is van wat er op de werkvloer speelt. Meelopen met medewerkers in de praktijk kan dan een uitkomst zijn. Het observeren en het voeren van gesprekken met medewerkers door een buitenstaander, heeft als voordeel dat er objectief en met een frisse blik naar zaken gekeken wordt.

ook bij complexe situaties

Complexe situaties ga ik niet uit de weg. Sterker nog, ik vind dit juist een uitdaging. Ik heb ervaren dat ik zaken snel doorzie, verbanden leg en oorzaken en gevolgen van elkaar kan scheiden. Door middel van het door mij ontwikkelde model Het Huis van Kwaliteit wordt er breed gekeken naar wat er speelt. Zo wordt er niets over het hoofd gezien en wordt duidelijk waar de behoeften en knelpunten liggen van het team.

investering

De investering is afhankelijk van het aantal en de tijdsduur van de trainingen of cursussen. Ik kom graag bij je langs voor een uitgebreid intakegesprek. Hierna zal ik een voorstel maken en is het duidelijk wat de investering is. Het intakegesprek en het voorstel zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Op het moment dat jij/ jullie akkoord gaan, spreken we een startdatum af.

KENNISMAKEN

Wil je kennismaken en weten of ik ook voor jouw team of organisatie iets kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op. Samen kunnen we kijken of ik wat voor jou kan betekenen of dat ik iemand in mijn netwerk ken die daarvoor de juiste persoon is. Ik ben bereikbaar op 06 – 30963858 of stel je vraag via onderstaand contactformulier. 

CONTACT

BOS TRAINING & ADVIES

Linda Bos

Jacob van Heemskercklaan 9

3144 DK Maassluis

06 – 30963858

info@bostrainingenadvies.nl

 

 

Overige gegevens

KVK – nr.  647175138 

BTW – nr. NL126918008B01

SOCIAL MEDIA

Blijf op de hoogte en volg mij op