Ontwikkelen Intern Trainingsaanbod

ontwikkelen intern trainingsaanbod

ontwiikkelen 1250

vernieuwen of ontwikkelen trainingen

Is het huidige trainingsaanbod van de organisatie toe aan vernieuwing of moet er nieuw aanbod ontwikkeld worden en schuiven jullie dit steeds voor jullie uit? Of is er gebrek aan tijd of interne trainers/ opleiders om dit op te pakken? Geen probleem, je kunt er namelijk voor kiezen om dit uit te laten besteden.

breed aanbod voor zorgmedewerkers

Het ontwikkelen van trainingen en cursussen is een proces waar veel tijd in gaat zitten, dat weet ik als geen ander. Je wilt namelijk wel iets dat aansluit bij de behoeften en leerstijlen van de medewerkers. Daarnaast wil je dat medewerkers de juiste informatie krijgen en de essentie begrijpen en ervaren, zodat zij dit in de praktijk kunnen toepassen.

Ik kan je helpen om een stevig aanbod neer te zetten, gericht op zorgmedewerkers op MBO- en HBO-niveau. Hoe dit aanbod eruitziet? Dat kan heel verschillend zijn. Namelijk in de vorm van een korte cursus van een dagdeel of een eendaagse of meerdaagse training. Er kunnen trainingen en workshops ontwikkeld worden die eenmalig gegeven worden, maar ook die voor een langere periode in het bestaande aanbod komen. Kortom, alles is mogelijk en bespreekbaar.

Dit traject kan je verwachten

Een intensieve voorbereiding

De voorbereiding kan bestaan uit gesprekken met betrokkenen om de juiste informatie te verzamelen over het doel en de inhoud van de training. Of juist door het aanleveren van alle theorie met betrekking tot het onderwerp en/ of bestaande cursussen. Een goede voorbereiding is essentieel en dé basis om stevig aanbod te ontwikkelen.

regelmatig contact tijdens het ontwikkelingstraject

Regelmatig contact per mail, telefoon of een overleg aan tafel. Kwaliteit staat bij mij altijd voorop. In de zorg en ondersteuning van cliënten, maar ook in de ontwikkeling van trainingen en cursussen. Door tussentijds te evalueren, te vragen en onduidelijkheden te bespreken, kan ik indien nodig, tijdig het ontwikkelde aanbod bijsturen. 

Het resultaat is een training of cursus op maat gemaakt

Bestaande trainingen en workshops of een nieuw aanbod, dat maakt niet uit. Het sluit altijd naadloos aan op de behoeften van de organisatie en de beoogde doelstelling. En niet onbelangrijk, het sluit aan bij het niveau én de leerstijlen van medewerkers op mbo- en hbo- niveau. Praktisch, concreet en afwisselend! 

Een kant- en- klaar pakket

Niet alleen de training, maar ook voor het bijbehorende materiaal kan gezorgd worden. Denk aan materiaal voor oefeningen en opdrachten of een PowerPoint-presentatie. Daarnaast is er een uitgebreide training/ cursusbeschrijving, inclusief uitleg van de oefeningen en de planning. Op deze manier kunnen ook interne praktijkbegeleiders of trainers eenvoudig de training geven.

De training in de praktijk

Een try-out van het ontwikkelde aanbod behoort tot de mogelijkheden. Sterker nog, wanneer er een training wordt ontwikkeld voor een langer traject en/ of voor alle medewerkers van een organisatie, raad ik een try-out van de training of cursus zelfs aan. Het is namelijk een perfecte manier om te zien en ervaren of de training goed aansluit. Want iedere trainer weet: je kunt iets geweldigs bedacht hebben op papier, in de praktijk verloopt dit regelmatig anders.

De training wordt uitgevoerd door één van de praktijkbegeleiders en/ of trainer van de organisatie. Ik zal daarbij aanwezig zijn en vanaf de zijlijn meekijken. Slaat de training aan? Zijn er knelpunten? Klopt het programma met de tijd die hiervoor is gepland? Indien nodig, kan ik de training aanpassen, voordat deze aan de overige medewerkers van de organisatie wordt gegeven. Of definitief in het bestaande trainingsaanbod van de organisatie komt. 

Geen interne praktijkopleider of trainer aanwezig?

Geen probleem. Ik kan deze trainingen ook verzorgen. Is dit niet mogelijk om wat voor reden dan ook, dan zijn er altijd andere opties. Ik werk namelijk regelmatig samen met andere enthousiaste trainers uit het werkveld.

investering

Dit is afhankelijk van het aantal en de tijdsduur van de trainingen of cursussen. Ook zit er een verschil in of het een bestaande training is, of dat er een compleet nieuw aanbod ontwikkeld moet worden.

Ik kom graag langs voor een uitgebreid intakegesprek. Hierna zal ik een voorstel maken en is het duidelijk wat de investering is. Het intakegesprek en het voorstel zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Op het moment dat jij/ jullie akkoord gaan, spreken we een startdatum af.

KENNISMAKEN

Wil je kennismaken? Laat het me weten of leer me beter kennen via Linda Vertelt. Staat jouw onderwerp er niet tussen en wil je eerst meer informatie? Of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen of de juiste persoon hiervoor ken binnen mijn netwerk? Neem gerust contact met me op. Ik ben bereikbaar op 06 – 30963858, of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

CONTACT

BOS TRAINING & ADVIES

Linda Bos

Jacob van Heemskercklaan 9

3144 DK Maassluis

06 – 30963858

info@bostrainingenadvies.nl

 

 

Overige gegevens

KVK – nr.  647175138 

BTW – nr. NL126918008B01

SOCIAL MEDIA

Blijf op de hoogte en volg mij op