Linda vertelt

Met mijn bureau Bos Training & Advies richt ik mij volledig op de medewerkers in de zorgsector. Daar ligt namelijk ook mijn ervaring, kennis en interesse.

Hoe ik begon

Sinds de middelbare school wist ik al wat ik wilde: mensen met beperkingen en/ of gedragsproblemen ondersteunen in het dagelijks leven. Ik koos voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een brede opleiding waar ik alle kanten mee op kon. In de praktijk heb ik met veel plezier gewerkt in de verslavingszorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg.

Na ruim 15 jaar was ik toe aan een volgende stap. Maar welke stap? Waar word ik blij van en waar ligt mijn kracht? Dat waren vragen waar ik antwoord op zocht. Gelukkig waren deze snel gevonden! In de verschillende teams waarin ik heb gewerkt, haalde ik namelijk veel voldoening uit het stimuleren, motiveren en ondersteunen van mijn collega’s. Het inwerken van nieuwe collega’s of stagiaires, maar ook van collega’s waar ik al jaren mee samenwerkte.

Doordat ik van een professionele ‘afstand’ situaties bekijk, laat ik mij niet snel meeslepen in emoties. Kwaliteit van de zorg en het beste voor de cliënt, staan bij mij voorop. Omgaan met complexe situaties, feedback geven, sparren over: Hoe omgaan met veranderingen en wat is de beste aanpak? Ik werd er blij van en anderen wisten mij daarvoor ook altijd te vinden.

Lillian Myrie

‘De kloof tussen management en werkvloer verkleinen, door communicatie onderling te verbeteren en ‘leren’ elkaar te begrijpen. Dat vind ik belangrijk, uiteindelijk willen we hetzelfde: dat de cliënten dé zorg en ondersteuning krijgen welke aansluit bij hun wensen & behoeften’

brug tussen management en werkvloer

Een logische stap had kunnen zijn: teamleider of manager. Maar dit was niet mijn ambitie. Ik hou van verandering en afwisseling. Langdurig werkzaam zijn voor één team of locatie, dat beeld zag ik niet voor me. Ik zie mijzelf niet als manager, maar meer als ‘brug’ tussen management en werkvloer. Het, soms letterlijk, vertalen van beleid vanuit management naar de werkvloer, zodat het goed aansluit in de praktijk en bij de medewerkers. Maar ook andersom, wat er op de werkvloer speelt terugkoppelen naar het management. 

De kloof tussen beiden verkleinen, door communicatie onderling te verbeteren en ‘leren’ elkaar te begrijpen. Dat vind ik belangrijk, uiteindelijk willen we hetzelfde: dat de cliënten dé zorg en ondersteuning krijgen welke aansluit bij hun wensen & behoeften.

Leren & ontwikkelen, daar wilde ik mee bezig zijn. Werken met groepen, teams, organisaties en deze helpen om het beste uit zichzelf en hun teams te halen, zodat de cliënten de beste zorg krijgen! De knoop is doorgehakt.

Na in 2015 de post HBO – opleiding Professioneel Trainer te hebben afgerond, was ik er klaar voor en heb ik Bos Training & Advies opgericht. De afwisseling, het ontmoeten van diverse mensen, teams en organisaties. Het sparren met leidinggevenden en management, het trainen en coachen van zorgmedewerkers en zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ik word hier nog steeds heel erg blij van!

kennismaken

Wil je kennismaken? Lees dan meer over mij bij Linda Vertelt of neem vrijblijvend contact met me op. Ik ben bereikbaar op 06 – 30963858 of stuur een e-mail naar info@bostrainingenadvies.nl